Корпусът за производство на плодови и зеленчукови пюрета, концентрати и смеси е инсталирана технологична линия на фирмата Beztuzzi (Италия) с капацитет 1000кг/ч. Състои се от линия за производство на пюре и линия за концентрация. Хладилните камери са оборудвани с блок-агрегати на фирмата Riva Cold(Италия) и са предназначени за съхранение на 300тона готова продукция.


Корпуса за термична обработка и замразяване на бамя,зелен фасул, броколи, пипер, кайсии, праскови, сини сливи и др. са инсталирани технологични линии за преработка на праскови и кайсии на фирмата OMIR(Италия), машини за рязане на кубчета и ивици на FAM(Белгия), линия за преработка на сини сливи на Meccano Frutta (Италия), бланшора на датската фирма Cabinplant и др.
Капацитетът на автоматичния замразвателен тунел EUROTEK(Англия) е 1500 кг/ч. Хладилните камери са оборудвани с компресори BITZER(Германия), въздухоохладители FRIMETAL(Испания) и автоматика DANFOSS(Дания). Предназначени са за съхранение на 700 т готова продукция.


В корпуса за замразяване на ягоди, малини, кайсии, вишни, череши и други са инсталирани технологични линии за преработка на череши и вишни на Meccano Frutta (Италия). Автоматичният замразвателен тунел с капацитет 1000кг/ч е производство на EUROTEK (Англия). Ръчните замразвателни тунели(два броя) са с общ капацитет 400кг/ч. Хладилните камери за съхранение на готова продукция (600т) са оборудвани със стелажни системи на фирмата Мecalux (Испания). Хладилната инсталация е с компоненти на фирмите BITZER, Frimetal, Danfoss и други.